Olej kokosowy jest to olej roślinny.

Olej kokosowy jest olejem pochodzenia roślinnego którego właściwości są niesłychanie uniwersalne. Częstokroć wykorzystywany jest w kuchni, jednak kokosowy olej w kosmetyce ma coraz więcej pasjonatów. Jego niezwykle bogate właściwości docenia coraz więcej pań, jak i facetów. Produkty, które w składzie posiadają olej kokosowy działają wygładzająco, nawilżająco oraz natłuszczająco. Osoby mające skórę suchą są jego fankami. Olej ten możemy również stosować jako samodzielny kosmetyk. Idealnie nadaje się do zmywania makijażu, ponieważ znakomicie rozpuszcza kosmetyki kolorowe a dodatkowo doskonale pielęgnuje cerę. Olej kokosowy zastosowanie posiada również jako krem do bardzo suchych dłoni i skórek wokół paznokcia. Po jego aplikacji nawet najbardziej przesuszone dłonie będą czuły niesamowitą ulgę. Będziemy też stosować go jako balsam nawilżający. Po jego użyciu skóra jest o wiele bardziej nawilżona a także natłuszczona. Też włosy bardzo cenią sobie właściwości oleju kokosowego, ponieważ aplikowany regularnie parę razy w czasie tygodnia poprawi kondycję i stan włosa. Wystarczy aplikować go na całą długość włosów i dokładnie zmyć go po upłynięciu chyba najlepiej paru godzin (jeżeli chcielibyśmy możemy zostawić go na włosach na całą noc). Kokosowy olej jest niewątpliwie kosmetykiem, który każda osoba powinna posiadać w swoich kosmetykach.

Zobacz: Ile kalorii ma olej kokosowy?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *